Opskrifter på hjemmelavet sovs og saucer finder du kun her!

Mornaysauce

En mornaysauce er en ostesauce der ofte bruges til lasagne. Jeg bruger den her hjemmelavet hver gang i stedet for arla’s færdiglavet morneysauce selvom den også er god.

Morneysauce (5 dl sauce)

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk mel
  • 5 dl mælk (sødmælk eller letmælk)
  • lidt revet muskatnød
  • salt og hvid peber
  • 1 dl revet parmesanost
  • 1 tsk dijonsennep

 

Varme mælken op i en gryde eller i mikroovnen. I gryden kan du med fordel tilsætte 1 tsk vand, hvilket minimere riskoen for at mælken brænder på. Lav opbagningen i en tykbundet gryde ved at smelt smørret og pisk melet i. Lad det koge til det skummer, ca. 1 minut.

Tag gryden af varmen og lad den køle lidt af inden mælken piskes i. Sæt gryden tilbage på varmen og lad saucen koge op igen, pisk hele tiden indtil saucen begynder at blive tykkere. Smag til med muskatnød, salt og peber og lad den simre i et par minutter.

Tag saucen af varmen igen og pisk parmesanost i. Vend herefter med en ske dijonsennep i. Nu er morneysauce klar til at blive blandet i lasagnen.

Ekstra krydret sauce

Et tip hvis du ønsker en mere krydret mornaysauce. Hakke lidt salvie og oregano. Lad krydderierne varme op sammen med mælken og trække i 10 minutter, så det afgiver smage til mælken. Si evt. krydderierne fra inden du pisker mælken i opbagningen.